پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۰۴

ارتودنسي و فعاليت هاي ورزشي

۲۸ بازديد

ورزش كردن و مشاهده مسابقات ورزشي سرگرمي محبوب بسياري از افراد است. اما اگر دندان‌هاي كودك سيم‌ كشي شده باشد، ورزش كردن در دوران ارتودنسي باعث نگراني والدين خواهد شد. سوالي كه والدين نگران غالباً مي‌پرسند، اين است كه آيا درمان ارتودنسي محدوديت‌هاي خاصي را براي ورزش كردن فرزندشان ايجاد مي‌كند؟ خوشبختانه كودكان مي‌توانند هر ورزشي را در دوران ارتودنسي انجام دهند، البته بايد مراقب بود كه لب‌ها و دندان‌ها هنگام ورزش كردن آسيب نبيند. بهترين روش براي محافظت از دندان‌هاي سيم‌كشي شده استفاده از گارد (محافظ) دهاني متحرك است.

در ادامه رايج‌ترين سوالات مرتبط با ارتودنسي و انجام ورزش‌هاي تماسي را مطرح مي‌كنيم و راهكارهايي را براي محافظت از دندان‌هاي كودكان تحت درمان ارائه مي‌دهيم.

آيا كودكان مي‌توانند در دوران ارتودنسي ورزش‌هاي تماسي پربرخوردي را انجام دهند؟

بله، انجام هيچ ورزشي در دوران ارتودنسي براي كودكان، نوجوانان و بزرگسالان تحت درمان ممنوع نيست. ارتودنسي مانعي براي ورزش كردن نيست.

ورزش كردن در دوران ارتودنسي چه خطراتي را براي بريس و دندان‌ها به همراه دارد؟

بيشتر بخوانيد :

محافظ دهاني چيست؟

محافظ دهاني وسيله‌اي است كه روي دندان‌ها و يا بريس گذاشته مي‌شود. محافظ از روي قالب گرفته شده از دندان‌هاي بيمار ساخته مي‌شود تا كاملاً اندازه باشد و به بهترين وجه از دندان‌ها محافظت كند. محافظ دهان از موادي مانند سيليكون تهيه مي‌شود. محافظ دهاني انواع مختلفي دارد كه از آن جمله مي‌توان به boil-and-bite (محافظي كه ابتدا بايد جوشانده شود و سپس در دهان قرار داده شود تا شكل دندان‌ها را بخود بگيرد و كاملاً اندازه شود) و محافظ سفارشي ساخته شده اشاره كرد.

بهترين روش پيشگيري از آسيب ديدن بريس و دندان‌ها در دوران ارتودنسي استفاده از محافظ (گارد) دهاني ارتودنسي است. محافظ دهاني از سيليكون گريد بالا تهيه مي‌شود و تفاوت‌هاي بسياري با محافظ معمولي دارد. نخست اين كه محافظ دهاني ارتودنسي از پلاستيك حرارتي ساخته مي‌شود و لازم نيست كه آن را در آب داغ بجوشانيد. اين محافظ لبه‌هايي دارد كه كافي است بيمار دندان‌ها را روي هم بگذارد تا محافظ را ثابت نگه دارد.

وسيله ديگري كه با محافظ دهاني ارتودنسي تفاوت دارد، لبه‌هاي لاستيكي بزرگي دارد كه زير لب‌ها مي‌رود تا اجازه ندهد لب‌ها به براكت‌ها فشرده شود. چنانچه لب‌ها به براكت‌ها فشرده شود، لب دور زائده‌هاي براكت يا به خود سيم گير مي‌كند. در نتيجه لب متورم مي‌شود، لب ورم كرده سفت‌تر و سفت‌تر مي‌شود، تا جايي كه براي آزاد كردن لب بايد به متخصص ارتودنسي مراجعه كرد.

محافظ دهاني چگونه عمل مي‌كند؟

چنانچه توپ، راكت، چوب بيسبال يا دست و بدن حريف به دهان برخورد كند، محافظ دهاني اثر ضربه را كاهش مي‌دهد. از آنجايي كه بريس و ديگر وسايل ارتودنسي به خوبي از دندان‌ها حمايت مي‌كند، هدف از استفاده از محافظ دهاني محافظت از دهان و بريس، جلوگيري از بريده شدن دهان توسط بريس و پيشگيري از آسيب ديدن بريس و بروز آسيب‌هاي دهاني است.

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.