گاهي اوقات دندان سالم است و در وضعيتي كاملا سالم وارد دوره درمان ارتودنسي مي شود اما ممكن است دندان بر اثر تروما، آسيب ديدگي و يا پوسيدگي دچار عفونت شود. در چنين مواردي كه دستگاه هاي ارتودنسي به دندان ها متصل است آيا مي توان درمان ريشه انجام داد؟ آيا چنين چيزي امكانپذير است؟
عفونت دندان يكي از اورژانس هاي دندانپزشكي است و در هر زماني بايد در اولين فرصت ممكن به آن رسيدگي شود. چنانچه در طول درمان ارتودنسي نياز به درمان ريشه دندان يا همان عصب كشي دندان داشته باشيد بايد حتما اينكار را انجام دهيد.
بيشتر بخوانيد : هزينه ارتودنسي چه قدر است ؟
چرا حتي با وجود ارتودنسي بايد درمان ريشه دندان را انجام داد؟
اولا كه اگر چنين نشود ممكن است درد زيادي را تحمل كنيد و با گسترش عفونت دندان خود را كاملا از دست دهيد و يا حتي عفونت تبديل به آبسه دندان، كيست و يا حتي عفونت استخوان شود.
در ثاني دستگاه هاي ارتودنسي هيچ مانعي در مسير درمان ريشه دندان ايجاد نمي كنند. بريس ارتودنسي ثابت به جلوي دندان ها متصل مي شود اين درحالي است كه براي عصب كشي از سطوح جونده وارد به ريشه دندان دسترسي پيدا مي كنند.
ارتودنسي هيچ مانعي بر سر راه عصب كشي دندان نيست و حتي اگر لازم باشد هم بريس هاي را از روي دندان ها بر ميدارند تا عصب كشي بدون دردسر انجام شود. اما بريس هاي برداشته شده را پس از التيام كامل دندان دوباره به دندان ها متصل مي كنند.
آيا با هر نوع روش ارتودنسي مي توانيم دندانمان را عصب كشي كنيم؟
بله فرقي نمي كند شما كدام روش ارتودنسي (شامل ارتودنسي متحرك و نامرئي يا ثابت) را داشته باشيد در هر صورت بر حسب ضرورت مي توانيد درمان ريشه دندان انجام دهيد.
منبع : سايت دكتر درويش پور بهترين متخصص ارتودنسي در تهران