دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۰۴

روش هايي براي كمك به رشد كودك(7 تا 12 ماهگي)

۸۰ بازديد

كودك هفت ماهه

در ماه هفتم مهارت‌هاي مربوط به حركاتِ دست در نوزادان رشد مي‌يابد و گرفتن انبر گونه توسطِ انگشتان، در ماه هاي آينده گسترش خواهد يافت. مهارت‌هاي حركتي و هماهنگي او را با فراهم نمودن وسايل ايمن و كوچك تقويت كنيد. پيمانه‌ها و قاشق‌هاي پلاستيكي اندازه گيري و فنجان هايِ كوچكِ پلاستيكي گزينه هاي مناسبي هستند.

كودك هشت ماهه

 ماه هشتم زمان خوبي براي تحريك ادراك فضايي و استفاده از كلمات توسط كودك است. به كودكتان اسباب بازي‌هايي بدهيد كه هر كدام درون ديگري برود، مانند ظروف و يا ماهيتابه هاي اسباب                   بازي. يا از او بپرسيد كه «بيني‌ات كجاست؟» و سپس به بيني او اشاره كنيد. همانطور كه بازي مي‌كنيد، قسمت هاي ديگري از بدن را نيز بيافزاييد، اين كار معني كلمات را نيز به نوزاد ياد خواهد داد.

كودك نه ماهه

در ماه نهم كودك مجذوب اشياي متصل به هم و نحوه كاركرد آن‌ها مي‌شود. او را تماشا كنيد كه با كتاب‌هايي كه صفحات ضخيم متصل به هم دارند، در كابينت‌ها و… خود را سرگرم مي‌كند. شايد بار‌ها به بازي با آن‌ها بپردازد. نوزادتان در حال پرورش هماهنگي ميان دست‌ها و چشمانش است. بگذاريد حركات نوزاد تقويت شود.

كودك ده ماهه

در ماه دهم نوزادتان ممكن است از پيدا كردن اشياي پنهان شده لذت ببرد. بازيِ «كجا رفت؟»  (قايم كردن اشيا) به او كمك مي‌كند كه مهارت‌هاي حركتي و مفهوم پايداري شيئ را در خود پرورش دهد (مفهومِ پايداري شيئ به اين معناست كه حتي هنگامي كه او نمي‌تواند آن‌ها را ببيند، آن‌ها از بين نمي‌روند). يك شيِ درخشان و رنگارنگ را زير يك پارچه يا زير شن‌هاي جعبه شن بازي پنهان كنيد. سپس دست نوزاد را روي شيئ بگذاريد و به او كمك كنيد تا آن را در بياورد. به زودي او خودش شيء را بدون كمك شما پيدا خواهد كرد.

كودك يازده ماهه

در ماه يازدهم با انجامِ بازي و خواندن آواز همچنان به تقويت مهارت‌هاي زباني ادامه بدهيد. مهارت هايِ زباني از طريق تعاملات انساني گسترش مي‌يابند (و نه از طريق DVD‌ها يا تلويزيون)، بنابراين تا آنجايي كه مي‌توانيد با نوزاد خود صحبت كنيد. به او بگوييد كه در حال انجام چه كاري هستيد، از او سؤال كنيد و از حالات و اصوات پر شور استفاده كنيد؛ او آن‌ها را مي‌بيند و مهارت پيدا مي‌كند.

كودك يك ساله

 برخي نوزادان زود حرف مي‌زنند؛ برخي زود‌تر از همسالانِ خود شروع به خزيدن مي‌كنند. هر نوزادي سرعت پيشرفت خاص خودش را دارد. اين تفاوت هايِ رشدي به ندرت نشانگرِ اين هستند كه مشكلي در مورد نوزاد وجود دارد. اگر نگران هستيد با پزشك خود صحبت كنيد. اما اين تفاوت‌ها اغلب در ميان كودكان طبيعي هستند؛ بنابراين آرام باشيد و از سير رشد كودكتان لذت ببريد.

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.