در چه صورت در كاشت ايمپلنت دندان از روش بدون جراحي (بدون فلپ) استفاده ميشود؟
امروزه كاشت ايمپلنت دندان به صورت گسترده انجام ميشود و دائما پيشرفتهايي در تكنيكها و روشها و تجهيزات به كار گرفته شده در آن حاصل ميشود. جراح ايمپلنت بايد تصميماتي بر اساس شرايط بيمار بگيرد تا بهترين درمان را براي او انجام دهد. هنگام برنامه ريزي درماني، مقدار استخوان فك در محل كاشت ايمپلنت و كيفيت بافت نرم از جمله لثه اهميت دارد. اين موارد در تعيين تكنيك جراحي بسيار مهم است.
پس از اين كه در معاينه و عكسهاي دهان كيفيت لثه و استخوان به خوبي مشخص شد، دندانپزشك مشخص ميكند آيا تكنيك جراحي بدون فلپ براي بيمار بهتر است ( روش سوارخ كردن يا پانكچر لثه بدون اين كه نياز به بريدن لثه باشد) يا روش فلپ كه در آن لثه برش خورده و زبانه اي از لثه بالا زده ميشود تا جراح به استخوان دسترسي پيدا كند.
مزاياي كاشت ايمپلنت با روش فلپ
هنگامي كه بافت متصل كم باشد، روش فلپ به جراح امكان ميدهد بافت لثه را تغيير موقعيت بدهد تا اتصال بيشتري بين لثه و دندان ايمپلنتي ايجاد كند و پاپيلاي بين دنداني (بافت كوچك مثلثي شكل بين دندانها) در محل كاشت ايمپلنت بهبود يابد.
همچنين در اين روش متخصص ايمپلنت دندان قادر است به وضوح موقعيت نهايي ايمپلنت را در ستيغ استخوان فك ببيند. اگر به دليلي لازم باشد جراح استخوان را در حين جراحي ببيند (مثلا به دليل نامشخص بودن پهنا يا ارتفاع ستيغ استخوان)، جراحي فلپ براي كاشت ايمپلنت دندان مطمئن تر است و نتايج آن بيشتر قابل پيش بيني مي باشد.
از آنجايي كه عمل جراحي با تكنيك جديد است،خونريزي بصورت بسيار محدود است.
نياز به بخيه و سپس كشيدن بخيه نمي باشد.
براي افرادي كه به درد و عمل جراحي حساس هستند،بسيار مناسب است.
طول درمان ايمپلنت بسيار كوتاه مي شود.
موفقيت درمان بالايي در كاشت ايمپلنت دارد.
مراقبت ها و دوره نقاهت بسيار كمتري نسبت به روش هاي ديگر كاشت ايمپلنت دارد.
نياز به مصرف آنتي بيوتيك زياد پس از كاشت ايمپلنت نمي باشد
بيشتر بخوانيد : بليچينگ دندان
مزاياي كاشت ايمپلنت با روش بدون فلپ
اما در روش بدون فلپ، بافت با ابزار مخصوصي سوراخ ميشود تا سوراخ دسترسي به استخوان فراهم شود. مزيت اين كار در اين است كه درد و ناراحتي پس از عمل به حداقل ميرسد چرا كه نيازي به بريدن بافت مخاطي وجود ندارد.
زماني كه بافت مخاطي بريده ميشود، پروستاگلاندين و هيستامين در بدن آزاد ميشود. آزاد سازي اين تركيبات شيميايي منجر به درد و ورم پس از عمل ميشود. بنابراين در صورتي كه جراح ايمپلنت (متخصص ايمپلنت دندان)وضعيت ساختارهاي محل كاشت ايمپلنت را مناسب ببيند، روش جراحي بدون فلپ را انتخاب ميكند. يكي ديگر از مزيتهاي اين روش، عدم نياز به بخيه پس از جايگذاري مي باشد.
منبع :