ارتودنسي سريع
خيلي از پدرها و مادرها دوست دارند دندانهاي كودك شان مرتب و رديف باشد. از طرف ديگر گاهي تبليغاتي را ميبينيم كه روشهاي ارتودنسي سريع را توصيه ميكنند. اما بايد بدانيد ارتودنسي سريع خوب نيست. خوب ما در اين مقاله سوالاتي را طرح كرده ايم و به انها جواب داده ايم كه ممكن است سوالات خود شما هم باشد پس با ما همراه باشيد.
۱-از كجا بفهميم كه نيروهاي وارد بر دندان بيش از حد است؟
هميشه يك علامت هشدار دهنده براي هر عملكرد غيرمعمول و ناصحيح در بدن به نام “درد” وجود دارد. معمولا نيروهاي زياد باعث درد بيش از حد معمول مي شوند. منظور از حد معمول اين است كه اغلب بيماران در روزهاي اول درمان و يا در طول درمان ارتودنسي ، در ناحيه دندانها مقداري درد دارند كه اين دردها معمولا زود از بين ميروند و بيمار به نيروهاي وارده توسط دستگاههاي ارتودنسي عادت ميكند، به طوري كه تا پايان درمان احساس درد نخواهد داشت.
۲-رديف كردن سريع دندانها چه عوارضي براي بيماران در پي دارد؟
سرعت حركت دندانها به سختي استخوان بيمار، سن و جنس، ميزان تحليل و تشكيل استخوان، نوع و شيوه درماني بستگي دارد؛ مثلا ممكن است در يك نفر طول مدت درمان 1سال و در شخصي ديگر كه همان مشكل را داراست، به 5/1 تا 2 سالa افزايش يابد. به طور كلي در ارتودنسي سريع، تمام عوارض حين و بعد از جراحي مانند از دست دادن عملكرد صحيح درد، التهاب، صدمه به ريشه دندان و از طرفي ثبات دندان ها بعد از درمان، هنوز به طور دقيق مورد بررسي قرار نگرفته است.
بيشتر بخوانيد:
۳-روشي وجود دارد كه بتوان دندانها را ظرف مدت كوتاهي مرتب كرد؟
در درمانهاي ارتودنسي براي رفع مشكل بينظمي دندانها، هنوز روشي كه بتواند مشكل را سريع از بين ببرد وجود ندارد. اگر چه با تلفيق درمانهاي جراحي و ارتودنسي توسط جراح كه به صورت برشهاي عمودي روي لثه و استخوان آرواره در بين دندانهاست و ميتواند تمامي دندانها و يا تعدادي از دندانها را دربرگيرد و نصب دستگاههاي ارتودنسي، ميتوان سرعت درمانهاي ارتودنسي را بيشتر كرد و در نتيجه طول درمان را كاهش داد. پس از گذشت حدود ۲۰ سال و يا بيشتر از ابداع اين روش، هنوز اين شيوه ي درماني به شكل متداول و مرسوم در نيامده است.
۴-براي ارتودنسي به چه دندانپزشكاني بايد مراجعه كرد؟
ارتودنسي بر اساس نوع دندان، متفاوت است( ارتودنسي ثابت ، ارتودنسي متحرك ، ارتودنسي نامرئي و...)، منظور دندان هاي شيري، دندان هاي مختلط و دندان هاي دائمي است. هدف از اين تقسيمبندي اين است كه بسياري از درمانهاي ارتودنسي براي دندان هاي مختلط ميتواند توسط دندانپزشك عمومي انجام گيرد، اما بيماراني كه نياز به ارتودنسي ثابت دارند، بهتر است به متخصصان ارتودنسي مراجعه كنند. مشكلي كه در جامعه وجود دارد، عدم تشخيص بين دندانپزشك عمومي و متخصصان ارتودنسي است، به اين علت كه بسياري از بيماران با ديدن كلمه ارتودنسي روي تابلو و يا سربرگ دندانپزشك عمومي فكر ميكنند كه آن دندانپزشك، متخصص ارتودنسي است. البته اين به آن معني نيست كه همكاران محترم دندانپزشك عمومي نبايد كاري در اين زمينه انجام دهند. آنها در مراحل درماني اوليه ميتوانند كمك زيادي براي كاهش مشكلاتي كه ممكن است در آينده براي كودك پيش بيايد، انجام دهند و حداقل كاري كه ميتوانند، انجام دهند، اين است كه در صورت تشخيص به موقع مشكل، آن را به متخصص ارتودنسي ارجاع دهند.
منبع : https://www.orthoblog.ir/