پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۰۴

نكاتي كه بعد از ترميم دندان ها بايد به آنها توجه شود

۳۰ بازديد

دنداني كه ترميم شده است، ممكن است تا چند روز به عوامل مختلفي همچون ضربه و سرما حساس باشد.نگران نباشيد و سعي كنيد عوامل محرك را از بين ببريد.

درصورتي كه پركردگي نزديك به عصب دندان باشد و درد شبانه يا درد خود به خودي وجود داشته باشد، نياز به درمان ريشه مي باشد. پس از شروع  دردهاي شديد سريعا به پزشك مراجعه كنيد.

پس از پر كردن دندان تا دو ساعت از خوردن مواد غذايي سفت و سخت غير از انواع مايعات خودداري كنيد.

• 24 ساعت پس از ترميم دندان مي توانيد از سمت دندان پر شده براي جويدن غذا استفاده نماييد.

در صورت بلند بودن ناحيه ي ترميمي، دراسرع وقت به دندانپزشك خود مراجعه كنيد.

پس از پر كردن دندان با مواد هم رنگ دندان،تا ۲۴ ساعت حتي الامكان از خوردن مواد رنگي (چاي ،قهوه نوشابه …) خودداري كنيد.

رعايت بهداشت دهان و دندان ترميم شده همانند دندانهاي سالم الزامي است.

در صورت ترميم دندان با مواد فلزي غيرهمرنگ (آمالگام)، احتمال حساس بودن دندان به سرما و ... ظرف مدت ۱ تا ۱٫۵ماه وجود دارد.

در صورت ترميم دندان با مواد همرنگ، مواجهه با حساسيت بيش از حد دندان‌ ها به هيچ وجه  قابل ‌توجيه نيست و بايد سريعا بررسي شود.

اگر پر كردگي دندان شما نشست پيدا كند سريعا به دندانپزشك خود مراجعه كنيد چراكه  بعضي اوقات پركردگي ها از ديواره دندان فاصله گرفته و بين دندان و پركردگي فاصله بوجود مي آيد . اين فاصله محل خوبي براي گير افتادن مواد غذايي و شروع  يك پوسيدگي جديد مي باشد .

ترميم دندان ها به هيچ وجه مانع رعايت بهداشت دهان نمي‌شود.  بايد به اين موضوع توجه داشت كه براي مسواك زدن ومصرف نخ دندان علي الخصوص در ترميم‌هاي آمالگام، حداقل چند ساعت از زمان انجام ترميم بگذرد. اگر نخ كشيدن روي دندان ترميم شده مقدور نيست بايد هرچه سريع تر به دندان‌پزشك خود مراجعه كنيد.

وجود درد و حساسيت خفيف به آب سرد و گرم بعد از ترميم دندان، طبيعي است. اين درد پس از گذشت چند روز برطرف مي‌شود؛ البته ممكن است گاهي تا يكي دو ماه طول بكشد. با اين حال، اگر پس از گذشت چند روز از شدت درد كاسته نشد و يا درد بصورت شبانه يا نبض دار بروز كرد حتما به دندان‌ پزشك خود مراجعه نماييد.

احساس بلندي در دندان ترميم شده مي‌ تواند به علت بي حسي ناحيه ترميمي باشد. متفاوت بودن شكل ترميم نسبت به حفره پوسيدگي و تازگي آن براي حفره دهان، باعث توجه بيش از حد به ترميم واحساس بلندي كاذب مي ‌شود.

بي حسي ناحيه مورد ترميم برحسب نوع بي‌ حسي ممكن است يكساعت تا چند ساعت طول بكشد. نكته ‌اي كه در اين مدت لازم است رعايت شود، اين است كه مراقب باشيد لب و گونه را ناخواسته گاز نگيريد و زخمي نكنيد.

بيشتر بخوانيد : 

معمولا ترميم‌ هاي همرنگ دندان يا‌‌ ترميم كامپوزيتي پس از چندين ماه سرويس دهي، دچار درجاتي از تغيير رنگ نامطلوب مي‌ شوند. همچنين ممكن است ترميم ‌هاي آمالگام بعد از مدتي جلاي سطحي خود را از دست بدهند و يك ظاهر ناخوشايند و ناصاف پيدا كنند. در صورت بروز اين مساله به دندان‌ پزشك خود مراجعه كنيد.

در برخي بيماران ممكن است، برخورد قاشق ‌هاي استيل به ترميم آمالگام، باعث ايجاد حالتي مانند برق گرفتگي خفيف شود. گاز گرفتن ورقه ‌هاي آلومينيومي مثل پوست شكلات هم منجر به بروز اين حالت مي‌شود. اگر اين حالت زياد پيش مي‌ آيد و شما را آزار مي‌دهد بايد به دندان ‌پزشك مراجعه كنيد تا نوع ترميم را عوض كند.

وقتي دنداني ترميم مي ‌شود اين به معناي آن نيست كه ديگر نياز به هيچ مراقبتي ندارد. بلكه ممكن است دندان مورد ترميم دچار پوسيدگي ثانويه شود و يا از محلي غير از محل انجام ترميم مورد پوسيدگي جديد قرار بگيرد. در واقع ترميم دندان، نياز آن را به رعايت بهداشت بيشتر مي ‌كند. پس حتي اگر تمام پوسيدگي هاي دندانيتان را با ترميم برطرف كرده‌ايد لازم است به طور مرتب از مسواك و نخ دندان استفاده كنيد و هرشش ماه يكبار به دندان ‌پزشك مراجعه كنيد.

هر دندان ترميمي ممكن است پس از گذشت چند ماه از ترميم دچار مشكل شود، مثلا ممكن است بخشي از ترميم بشكند و…، در اين موارد لازم است به دندان‌ پزشك مراجعه كنيد تا نسبت به تعمير ترميم و يا تعويض آن اقدام كند.

• پس از ترميم دندان، نيازي به استفاده از چرك خشك كن (آنتي بيوتيك) نيست. سعي كنيد تنها در صورت بروز درد با مشورت دندان‌ پزشك خود  از مسكن ها استفاده كنيد.

منبع : دندانپزشكي شبانه روزي تاج

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.