سه شنبه ۱۶ اردیبهشت ۰۴

ارتودنسي در دوران بارداري

۲۹ بازديد

درمان ارتودنسي دندان در زمان بارداري داراي شرايط ويژه‌اي مي‌باشد. بدن تمام بانوان در دوران بارداري دستخوش تغييرات قابل توجهي مي‌شود. مادران با رعايت اصول مراقبت جسمي، روحي و عاطفي در حقيقت سرمايه‌گذاري ارزشمندي را انجام مي‌دهند كه فرزند شاد و سالم ثمره آن است. طبيعي است كه حفظ سلامت دهان و دندان نقش مهمي در سلامت كلي بدن دارد و نبايد در اين دوران ناديده گرفته شود. با خواندن اين مقاله از دكتر خديوي متخصص ارتودنسي ميرداماد اطلاعاتي درباره انجام ارتودنسي در زمان بارداري به دست خواهيد آورد.

از قديم اين اعتقاد وجود داشته كه در طول دوره بارداري سطح كلسيم دندان هاي مادر كاهش پيدا مي كند. به هر حال مشخص است كه كلسيم مورد نياز كودك از رژيم غذايي مادر و نه دندان هاي وي تامين مي شود. به هر حال اگر سطح كلسيم در رژيم غذايي كافي نباشد، كودك مواد معدني مورد نياز خود را از ذخاير موجود در استخوان هاي مادر تامين مي كند و مي تواند منجر  به بروز دندان درد در بارداري شود.

استفاده از رژيم تغذيه مناسب، سبزيجات داراي برگ سبز (كلم بروكلي، كلم پيچ، برگ خردل) يا مكمل هايي كه توسط پزشك ممكن است به شما پيشنهاد شود اين اطمينان را ايجاد مي كند كه تمام كلسيم مورد نياز بدن در طول دوره بارداري در اختيار شما قرار مي گيرد.

انجام ارتودنسي در دوران بارداري

چنانچه راديولوژي دندان را پيش از بارداري انجام داده‌ايد، مي‌توانيد با خيال راحت و بدون ترس از آسيب ديدن جنين درمان ارتودنسي را ادامه دهيد، البته با توجه به تجربه بارداري پيشين و توصيه‌هاي متخصص ارتودنسي بايد ملاحظاتي را در نظر بگيريد و اقدامات احتياطي لازم را رعايت كنيد. اما اگر باردار هستيد يا فكر مي‌كنيد كه باشيد، اما هنوز عكس دندان نگرفته‌ايد، بهتر است جنين در معرض اشعه ايكس قرار نگيرد و درمان ارتودنسي را پس از زايمان شروع كنيد.

بيشتر بخوانيد : هزينه ارتودنسي

محدوديت‌ها و ملاحظات ارتودنسي در دوران بارداري

بانوان در دوران بارداري بايد در بسياري از فعاليت‌ها تجديد نظر كنند و با دقت بيشتر و با راهنمايي متخصص مواد غذايي، ورزش‌ها و داروهاي لازم را انتخاب كنند. دندانپزشكي نيز حوزه‌اي است كه نياز به تغيير رفتاري دارد. نكته‌هاي زير در ارتودنسي دوران بارداري بايد در نظر گرفته شود:

مشكلات لثه را در طول بارداري مديريت كنيد

لثه بعضي بانوان متورم مي‌شود و به همين دليل ارتودنسي ناراحت‌كننده‌تر از حد معمول مي‌شود. البته متورم شدن لثه‌ها در صورت مراجعه منظم به متخصص ارتودنسي مشكلي ايجاد نمي‌كند، اما چون استفاده از بسياري از مسكن‌هاي معمول در دوران بارداري مجاز نيست، تحمل ناراحتي گاهي دشوار مي‌شود.

از تغييرات هورموني در بدن و تاثير آن بر روي دندان ها مطلع باشيد

قابليت جابجايي دندان‌ها در دهان را افزايش مي‌دهد و اين امر بر درمان ارتودنسي اثر مي‌گذارد.البته متخصصان كلينيك در اين مورد نيز مانند هميشه بيماران را راهنمايي مي‌كنند. انتخاب بريس مناسب از ميان بريس‌هاي گوناگون موجود براي دستيابي به بهترين نتيجه به آسان‌ترين روش ممكن حياتي است كه طبعاً نيازمند نظر متخصص باتجربه است.

هر تغييري را بايد به متخصص ارتودنسي اطلاع دهيد

هر گونه تغيير در وضعيت دندان يا بافت‌هاي پيرامون آن بايد به سرعت توسط متخصص ارتودنسي بررسي شود، چون ناراحتي‌هاي لثه اثر جانبي نامطلوب و پيش‌بيني نشده‌اي را بر روند درمان و سلامت مادر و نوزاد به جا مي‌گذارد. بر اساس پژوهش‌هاي انجام شده، بانوان مبتلا به بيماري‌هاي جدي لثه نوزداني با وزن پايين به دنيا مي‌آورند، زايمان زودرس دارند يا حتي در موارد نادر جنين مرده به دنيا مي‌آيد. البته اين قبيل اتفاقات به ندرت رخ مي‌دهد و با رعايت نكات احتياطي و بهداشت دهان و دندان ارتودنسي، خطرات ارتودنسي در بارداري تقريبا به صفر خواهد رسيد.

منبع : كلينيك دندانپزشكي بارداري

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.